„Jadłodajnia u Wargockich” czyli postaw na produkt lokalny

TYTUŁ PROJEKTU

„Jadłodajnia u Wargockich” czyli postaw na produkt lokalny

BENEFICJENT

Szczepan Wargocki

MIEJSCOWOŚĆ

Wąwolnica

KWOTA DOFINANSOWANIA

Wartość projektu: 62 352,00 zł kwota otrzymanego dofinansowania: 40 000,00 zł (64,15 %)

DATA ROZPOCZĘCIA DZIAŁALNOŚCI

wrzesień 2013 r.

STRONA INTERNETOWA

Jadłodajnia u Wargockich

CEL

Głównym celem działalności jest utworzenie zajazdu z małą gastronomią promującego lokalne, tradycyjne potrawy przygotowywane według receptur przekazywanych od pokoleń.

DZIAŁANIA

Realizacja projektu umożliwiła wyposażenie Jadłodajni u Wargockich w sprzęt niezbędny do prowadzenia gastronomii oraz w materiały umożliwiające wykończenie wnętrza. Lokal położony jest bezpośrednio przy trasie Kazimierz Dolny- Nałęczów, w miejscowości Wąwolnica, charakteryzuje go możliwość zjedzenia zdrowych, smacznych posiłków przygotowanych według tradycyjnych lokalnych receptur.

Beneficjent organizuje warsztaty kulinarne z zakresu praktycznej nauki przygotowywania tradycyjnych potraw i wiedzy na temat ich historii. W restauracji organizowane są imprezy integracyjne oraz okolicznościowe.

WSKAŹNIKI

Beneficjent w pierwszym roku prowadzonej działalność zorganizował 6 imprez okolicznościowych, lokal odwiedziło około 2000 osób.