Obsługa gastronomiczna ruchu turystycznego w trójkącie turystycznym Kazimierz Dolny - Nałęczów - Puławy

TYTUŁ PROJEKTU

Obsługa gastronomiczna ruchu turystycznego w trójkącie turystycznym Kazimierz Dolny- Nałęczów- Puławy

BENEFICJENT

Urszula Osek

MIEJSCOWOŚĆ

Góra Puławska

KWOTA DOFINANSOWANIA

Wartość projektu: 58 002,00 zł kwota otrzymanego dofinansowania: 40 000,00 zł (68,96 %)

DATA ROZPOCZĘCIA DZIAŁALNOŚCI

sierpień 2013 r.

CEL

Celem prowadzonej działalności jest obsługa gastronomiczna klientów indywidualnych, grup turystów oraz imprez na terenie powiatu puławskiego.

DZIAŁANIE

W ramach działania zakupiono przyczepę gastronomiczną wraz z niezbędnym jej wyposażeniem oraz drewniane meble ogrodowe. Przy przyczepie znajduje się drewniana altana w której klienci mogą zjeść zamówiony posiłek.

Przyczepa zlokalizowana jest w pobliżu parku linowego oraz Muzeum Przyrodniczego w Kazimierzu Dolnym.

W menu znajdują się pierogi wykonywane ręcznie o 30 różnych nadzieniach. Klient sam wybiera wielkość porcji oraz smaki jakie mają się w niej znaleźć. Pierogi nie zawierają konserwantów a ich wysoką jakość potwierdzają nadane certyfikaty oraz zdobyte nagrody. Z myślą o najmłodszych i młodzieży w ofercie znajdują się hot-dogi, frytki, gorące i zimne napoje oraz słodycze. Sprzedawane są również rękodzieła i przetwory z gospodarstw ekologicznych.

W ramach działań rekreacyjnych można wypożyczyć narty integracyjne oraz rozwiązać quest który jest nowatorskim sposobem zwiedzania bez przewodnika- są to gratisy dla klientów.

WSKAŹNIKI

Beneficjent planuje rozszerzyć ofertę o warsztaty tematyczne dla klientów indywidualnych oraz grup zorganizowanych. Ze względu na sezonowość w okresie zimowym organizowane będą imprezy plenerowe typu kulig, rodzinne lepienie bałwana.